Tillbaka i Delhi

Jag ar alltsa tillbaka i Delhi men inte pa vag till flygplatsen! Det har varit en stor tyfon i Filippinerna sa jag har skjutit upp min flight tre veckor sa att det hinner lugna ner sig lite. Det blir alltsa tre veckor till i Indien, vilket faktiskt kanns ratt sa bra. Jag har kommit in i den Indiska rytmen nu och lart mig hur man ska handskas med indierna osv. Jag planerar att aka till Rajasthan (tar ett tag till Pushkar imorgon) och mojligtvis aven Goa under dessa tre veckor.

Eve och Fran har akt tillbaka till England sa Adopt a Finn programmet ar over. Det blev ett litet sista sekunden drama for dem igar nar Eve foll ner for trapporna och slet sonder en muskel i armen, det belv ett besok till akuten men loste sig i slut andan. Det kanns ratt sa konstigt att vara pa egen hand igen men a andra sidan har jag lart mig sa mycket om Indien att det ar en helt annan situation an nar jag forst kom hit. De var i alla fall underbara personer att resa med och jag har fatt tva vanner och en bra anledning att aka till England.

Innan Delhi var jag alltsa i Amritsar som helt overtraffade mina forvantningar. Amritsars huvudattraktion ar The Golden Temple ett tempel som ar tackt i akta guld och placerat i en stor damm. Templet i sig sjalv var ratt sa haftigt men det som gjorde det speciellt var allt omkring det. The Golden Temple ar ett sihk tempel och sihkernas huvud tro ar att alla ar lika sa det finns gratis boende och ett gratis kok som ar oppet dygnet runt. Vi kunde tyvarr inte utnyttja gratis boende eftersom turist avdelningen var full, men vi utnyttjade definitivt koket till fullo. De serverar samma sak dygnet runt (ris, brod och olika gronsaksroror) och man sitter i en stor sal med ca 500 andra och sa kommer de runt och serverar. En obeskrivlig upplevelse!
Amritsar ligger precis vid gransen till Pakistan sa vid solnedgangen akte vi ut till den pakistanska gransen. Har bevittnade vi den roligaste och bizarraste ceremonin nagonsin. Indiska turister vallfardar hit och det finns stora utsmyckade laktare pa den pakistanska och den indiska sidan. Pakistanerna och indierna sitter och sjunger och hejar som om det vore en fotbollsmatch medan gransvakter i extravaganta uniformer paraderar fram och tillbaka och tar ner flaggor och stanger och oppnar grindar med overdrivna rorelser. Det gar knappt att beskriva! Jag rekommenderar att ni forsoker hitta det pa youtube om ni behover skratta.
Idag har jag varit till bahai templet, aven kant som lotus templet, ett arkitektoniskt masterverk och till Lohdi gardens en liten oas mitt i Delhi.  Nu ska jag bege mig ut och forsoka hitta lite mat. Ha det bra!
(Jag lyckades ladda upp nagra bilder pa facebook, forsoker fa upp fler sa smaning om)

Kommentarer
Postat av: apmamman

bra, att du är kvar i Indien. Din resa låter jätteintressant hittills! Du hittar säkert nya goda vänner, lycka till med det. Kram!

2009-10-02 @ 18:26:11
Postat av: nina lindfors

vad klokt att du skjutut upp resan till Filippinerna.Det är jättekul att följa din reseblogg.Hur ser dina resplaner ut? hur länge har du planerat att vara borta?

Kram Nina

2009-10-02 @ 21:18:40
Postat av: Sarah

Tack, tack!



Ja det var nog bast sa. Jag har egentligen bestamt valdigt lite men efter Indien aker jag som sagt till Filippinerna och blir sen i sydostasien ett bra tag. Jag kommer forhoppningsvis aven att aka till Australien, Nya Zeeland, Japan och sa till Canada. Jag kommer troligtvis att resa till borjan av April men kommer kanske hem en svang over jul.



Kram

2009-10-04 @ 13:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0